Közösségi egészségfejlesztési program

Sajtóközlemény

„Közös érték, közös felelősség: egészség” egy elkötelezett munkahely közösségi egészségfejlesztési programja.

2012. november 20.

A Gemini Trade Kft. a Társadalmi Megújulás Operatív Programja keretében Uniós támogatással, a Magyar Kormány társfinanszírozásával „Közös érték, közös felelősség: egészség” egy elkötelezett munkahely közösségi egészségfejlesztési programja TÁMOP-6.1.2.-11/1-2012-0590 számú projektet valósít meg.

A Gemini Trade Kft. 1991-ben alakult családi vállalkozás. Fő tevékenysége a Zöldség-gyümölcs nagykereskedelem. 1997-ben hideg úton előállított savanyúságok gyártásával bővítette termékkínálatát. 2002-től a nagyfogyasztói igényeknek megfelelően konyhakész tisztított zöldségtermékeket állít elő. Folyamatosan bővülő modern raktározási és feldolgozó bázisukon korszerű hűtő – feldolgozó – csomagológépek segítségével készítik elő termékeiket vevőpartnereik igényeinek megfelelően. Céljuk, a magyar mezőgazdasági termékek előtérbe helyezésével kiváló minőségű termékek kínálata, gyors, pontos kiszállítása.


„Minőségünk, pontosságunk referenciája a szakmában eltöltött több mint 20 év.” olvasható a cég honlapján. A szakmai, gazdasági megbízhatóság mellett kiemelt figyelmet szentelnek az egészség megőrzésének, fejlesztésének, ehhez példát mutatnak, támogatást biztosítanak dolgozóik számára.

A 10 hónapos program keretében a dolgozók egészségügyi állapotfelmérése, kockázatbecslés, kérdőíves felmérés és a Fejlesztő fórum rendszeres megbeszélése alapján elkészül a cég Egészségterve és cselekvési ütemterve. Egészségügyi állapotfelmérő, sport, konyhatechnikai, audiovizuális eszközök beszerzése segíti a tudás, készség elsajátítását, gyakorlását.

A klub jellegű programok keretében életvezetési készségek fejlesztése, tematikus foglalkozások megvalósítása történik (benne a fizikai és szellemi jóllét elemei, az egészségmagatartás, életvitel fejlesztése, hatásai, sport illetve munkahelyi mozgás, az egyéni-közösségi szükségletek, igények, a jóllét különböző aspektusai). Egészségtelen életmód megelőzése, az egészség szempontjából támogató pszichoszociális tényezők, a közösségi lét, részvétel, felelősségvállalás erősítése fontos célja a projektnek. Az életkészség tréning segít a hétköznapi konfliktusok sikeres kezelésében, a munkahelyi túlzott stressz valamint a családi/helyi közösségi összeütközések megfelelő kezelésében.

Lehetőség van a munkahelyi rendszeres tartásjavító, fittséget erősítő rövid mozgássor rendszeres gyakorlására. Az egészségnapok, az egészségtábor megerősíti az egészségfejlesztési készségeket, bővítik az ismereteket, ezekről versenyeken adhatnak majd számot a dolgozók. Különleges receptkönyv is készül a helyi termékek felhasználásával, a dolgozók által összegyűjtött és egészségesen gazdaságosnak ítélt ételekből.