Munkahelyi képzések megvalósítása

Sajtóközlemény

„Munkahelyi képzések megvalósítása a versenyképesség növelése érdekében a Gemini Trade Kft-nél”

A Gemini Trade Kft. a Társadalmi Megújulás Operatív Programja keretében Uniós támogatással, a Magyar Kormány társfinanszírozásával „Munkahelyi képzések megvalósítása a versenyképesség növelése érdekében” TÁMOP-2.1.3.A-12/1-2012-0486 számú projektet valósít meg.

A Gemini Trade Kft. 1991-ben alakult családi vállalkozás. Fő tevékenysége a Zöldség-gyümölcs nagykereskedelem. 1997-ben hideg úton előállított savanyúságok gyártásával bővítette termékkínálatát. 2002-től a nagyfogyasztói igényeknek megfelelően konyhakész tisztított zöldségtermékeket állít elő. Folyamatosan bővülő modern raktározási és feldolgozó bázisukon korszerű hűtő – feldolgozó – csomagológépek segítségével készítik elő termékeiket vevőpartnereik igényeinek megfelelően. Céljuk, a magyar mezőgazdasági termékek előtérbe helyezésével kiváló minőségű termékek kínálata, gyors, pontos kiszállítása. 
„Minőségünk, pontosságunk referenciája a szakmában eltöltött több mint 20 év.” olvasható a cég honlapján. A szakmai, gazdasági megbízhatóság mellett kiemelt figyelmet szentelnek a dolgozók folyamatos szakmai fejlődésére, a továbbképzéseket maguk szervezik és ebben példát mutatnak, támogatást biztosítanak a dolgozók számára. A Kft jelenleg 34 fő számára biztosít munkalehetőséget.

A 8 hónapos program keretében egy magasan kvalifikált felnőtt képző céggel karöltve 22 főt részesítenek szakmai továbbképzésben.

Apagy községben lévő feldolgozó üzemében 16 fő részére biztosít elméleti és gyakorlati oktatást 320 órában, melynek eredménye képen OKJ-s zöldségfeldolgozó képesítést szerezhetnek a résztvevők.

A megnövekedett gépi anyagmozgatási feladatok jobb ellátása érdekében újabb 2 fő részére szerveznek 30 órás targonca vezetői tanfolyamot, így szélesítve azon dolgozók körét akik targoncával is végezhetnek rakodást.

Az adminisztratív feladatok gyorsabb és pontosabb elvégzésére 4 fő részére 150 órás számítástechnikai és internetes kommunikációs témakörű továbbképzést valósítanak meg. A képzésen résztvevők minden a képzéssel kapcsolatos költségét az elnyert támogatás fedezi, az oktatás idején kiesett munkabér költségeivel együtt. A tanfolyamok végén a résztvevőknek vizsgabizottság előtt kell bizonyítaniuk hogy az oktatáson elhangzott ismeretanyagot megfelelőképpen elsajátították.