Receptek

savanyúkáposzta  

Savanyú káposzta saláta

  • – 40 dlg savanyú káposzta
  • – 1 dl kefír
  • – 1 alma
  • – 1 fej lilahagyma
  • – 1 cs. Kapor
  • – 1 mokkáskanál olíva olaj

Az almát, lilahagymát lereszeljük. A savanyú káposztát levétől kicsavarjuk, összekeverjük  a  lereszelt almával, lilahagymával. Pár csepp olíva olajjal ízesítjük, majd tetejére rászórjuk az apróra vágott kaprot. Ízlés szerint kefírrel is ízesíthetjük.

Borda savanyú káposzta ágyon

  •  – 1 kg sertés oldalas
  • – 1 fej vöröshagyma
  • – Só
  • – Bors
  • – 1 alma
  • – 1 kg savanyú káposzta

Az almát és a vöröshagymát lereszeljük, és összekeverjük a lecsurgatott savanyúkáposztával. Az egészet egy hőálló tál aljára rétegezzük. Az oldalast ízlés szerint sóval-borssal ízesítjük, majd a káposzta ágyra rétegezzük. Fóliával letakarva puhára sütjük, majd a végén a fóliát levéve pirosra sütjük.

Cékla saláta

  • – 1 kis cékla
  • – 1 alma v. banán
  • – Pár csepp citrom
  • – 1 mokkáskanál méz.

A nyers céklát meghámozzuk, apró kockára vágjuk. Az almát v. banánt szintén felkockázzuk. 1 dl víz hozzáadásával össze turmixoljuk, majd mézzel, citromlével ízesítjük.

Jó étvágyat kívánunk!