Receptek

Savanyú káposzta saláta
- – 40 dlg savanyú káposzta
- – 1 dl kefír
- – 1 alma
- – 1 fej lilahagyma
- – 1 cs. Kapor
- – 1 mokkáskanál olíva olaj
Az almát, lilahagymát lereszeljük. A savanyú káposztát levétől kicsavarjuk, összekeverjük a lereszelt almával, lilahagymával. Pár csepp olíva olajjal ízesítjük, majd tetejére rászórjuk az apróra vágott kaprot. Ízlés szerint kefírrel is ízesíthetjük.
Borda savanyú káposzta ágyon
- – 1 kg sertés oldalas
- – 1 fej vöröshagyma
- – Só
- – Bors
- – 1 alma
- – 1 kg savanyú káposzta
Az almát és a vöröshagymát lereszeljük, és összekeverjük a lecsurgatott savanyúkáposztával. Az egészet egy hőálló tál aljára rétegezzük. Az oldalast ízlés szerint sóval-borssal ízesítjük, majd a káposzta ágyra rétegezzük. Fóliával letakarva puhára sütjük, majd a végén a fóliát levéve pirosra sütjük.
Cékla saláta
- – 1 kis cékla
- – 1 alma v. banán
- – Pár csepp citrom
- – 1 mokkáskanál méz.
A nyers céklát meghámozzuk, apró kockára vágjuk. Az almát v. banánt szintén felkockázzuk. 1 dl víz hozzáadásával össze turmixoljuk, majd mézzel, citromlével ízesítjük.