Savanyúkáposzta. Finom és friss minden nap…

savanyúkáposzta

Savanyúkáposzta: Igazi ízek ínyenceknek

A savanyúkáposzta igazi magyar népi étek. Évszázadok óta fogyasztjuk és számos írást találhatunk az interneten akár ma is, melyek jótékony hatásait elemzik. Valaki kérdezte, hogyan készítjük a savanyúkáposztát? Van-e valamilyen titkos recept amit a Gemini Trade bevet az ízfokozás érdekében. A nálunk készülő savanyúkáposzta pont olyan, mint amire emlékszik már gyermekkorától kezdve.

A feldolgozás alatt pontosan ugyanúgy járunk el, mint ahogyan a régiek. Nem használunk titkos receptúrákat, ipari fogásokat, a savanyúkáposzta maga az őszinteség. Nem lehet máshogyan csinálni, nem lehet más ízekkel varázsolni, hiszen a savanyúkáposzta az savanyúkáposzta.

Egyetlen kivételes jellemző lehet, az pedig a mennyiség és az állandó, pontosan beállított készítési folyamat. Üzemünkben ugyanis hatalmas mennyiségű savanyúkáposzta készül. A készítési eljárás során a kollégák jól szabályozott, kipróbált, de hagyományos receptúrát követnek. Így biztosítható az egyenletes minőség, a semmi mással nem összetéveszthető ízvilág.

Savanyú káposzta

A gondosan válogatott fejeket szeletelés után kádakba helyezzük és a jól bevált ősi technikával tömörítjük, fűszerezzük. Kiszerelési egységek: vákuumcsomagok 0.8 kg, kisvödrös 0.5 kg, nagyvödrös 15 kg
Savanyú káposzta, fejes: A gondosan válogatott fejeket torzsafúrás után tartályokba helyezzük, fűszerezzük, tömörítjük. Kiszerelések: vákuumcsomagok (kimérve), nagyvödrös 10 kg

A savanyú káposzta jótékony hatásai

A savanyú káposzta a téli időszak egyik legfontosabb C-vitamin forrása. A tejsavas erjedéssel készített savanyú káposzta megőrzi a fejes káposzta összes alkotóelemét. Sok B1; B2; E vitamint, foszfort, kálciumot, káliumot, magnéziumot, nátriumot tartalmaz. Magas vitamin és ásványi anyag tartalma mellett glükozinolát tartalma segít a mellrák kialakulásának megelőzésében, mivel csökkenti a carcinogének (rákkeltő anyagok) okozta DNS károsodást.

Alkotóeleme még sulforafan nevű vegyület, mely képes méregteleníteni a szervezetünkben található rákkeltő anyagokat és ösztönzi a szervezetet a rákellenes hatású enzimek termelésére. Flavonoid tartalmának köszönhetően antioxidáns gyulladáscsökkentő és immunrendszer érősítő hatású.

A savanyú káposzta akár nyersen akár kész étel formájában fontos szerepet tölt be a normális bélműködés fenntartásában.

Savanyúkáposzta fotók: